Een maand alleen op reis – #17 Leren Jongleren in Zagreb

door Sophienne Bos

Na het prachtige avontuur bij de watervallen was het tijd voor 7 dagen intensieve training, waarbij ik het grootste gedeelte van de tijd de ruimte van de cursus, het park naast de hostel en het hostel terras heb gezien. Keihard hebben we gewerkt. ’s Ochtends begonnen we met ontbijt van zeven tot half negen, om negen uur de eerste training, een koffie pauze, training, lunch, training, koffie pauze, training, avondeten, uurtje vrije tijd (waarin in de laatste dagen telkens werd gewerkt) en ’s avonds het avondprogramma.

Tussendoor heb ik nog wel een paar toffe plekken in Zagreb kunnen zien. Zoals het uitzicht vanaf de 360 graden view toren vlak bij de hostel. Waar we oud Hollands (niet dus, want elk land heeft het spel maar met een andere naam) mens-erger-je-niet hebben gespeeld.

Op woensdagmiddag hadden we vrij. Samen met Fadoua en twee jongens van de training zijn we naar een heerlijk groot park gegaan. Op de trainingsweek waren drie deelnemers (de groep uit Denemarken) circusartiesten. Een van deze drie, Peter, was mee naar het park. Ik heb altijd al willen leren jongleren, en dit was mijn kans.

Eerst met 1 bal, daarna 2 en aan het einde van de middag (na zo’n drie uur) lukte het mij eindelijk de 3 ballen een paar keer in de lucht te houden.  Vanaf dat moment pakte ik elk vrij moment de ballen op. (De ochtend daarop werd ik al in het park naast de hostel oefenend gespot)

Naast mijn nieuwe liefde voor jongleren, ben ik ook dol op Zagreb. Iets wat Zagreb uniek maakt zijn de tunnels die de stad verbinden. In plaats van elke keer de heuvel op en af te gaan, kan je er gewoon recht doorheen!! Ik raad je aan een keer die tunnels in te gaan, de akoestiek is heerlijk! Lekker zingen en schreeuwen 😀